Brunch på Berns…ååååh….jaaa!

Jag har gjort ett litet livräddningsförsök på Bakemyday.se. Ut med det gamla, in med det nya. Jag trodde att min ”bakelsekalender” enkelt skulle gå att flytta till en annan domän, men insåg snabbt att jag är bättre på att baka än på att agera datatekniker. Så antingen så blir det R.I.P för mina gamla recept eller så får de också en stöt i hjärtat snart.

Nya Bakemyday är lite som ”Nya Moderaterna”, samma skit men lite finare. Jag är så galet trött på tillrättalagda bakelser, överexponerade och ”perfekta”. Tusen gånger har man sett samma jäkla kladdiga chokladfondant eller ryka den bärpaj, här blir det lite kuligare saker istället. Crazy och tokigt. Och ge-bort-presenter! Det är min grej, ätbara presenter! Äsch, ni lär förstå med tiden.

Jag skulle kunna ljuga och säga att jag besökte Berns brunch som kickoff för Bakemyday, men nope. Jag gick det med min chef Martin Johansson och mina kolleger från Hanky för att tjöta och käka god mat. Och ah, ih, oh, så förbarmat god mat!

En sushi är en sushi är en sushi. Nog för att den var god, men satsa på det andra göttiga rätterna istället. För 245 kr så ska du inte fylla buken med vitt ris!

Satsa istället på dumplings…aaah. Jag hade dumt nog aldrig ätit en dumpling, än mindre tänkt på dem. Nu kommer de att vagga mig till sömns varje kväll.

De stekta var godast. Som smågodis fast med bättre samvete.

Alltså, mina kollegor nafsade bara lite trött på bakverken och konstaterade sedan att de var mätta. Jag vägrar låta ett sådant här tillfälle gå mig förbi och käkade till servitrisen undrade om jag tryckt ner servisen med tillhörande bakverk i byxorna.

Kokospannacotta. Mmm. Jag borde ha tagit fler bilder på dessertbordet, men jag var för upptagen med att äta och le nöjt.

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Brunch på Berns…ååååh….jaaa!

 1. Ah, den där citron och maräng mojängen serverade de när Gourmet hade sitt 30-års kalas där. Den var mumma!

 2. admin skriver:

  Ah, de är fantastiska! Synd att jag inte kunde hålla mig till en bara…

 3. Mia skriver:

  Whaaa, jag har kollat igenom precis hela din blogg nu. Shit vad du är kreativ, fyndig och bra!

 4. Mattias skriver:

  Oj, det var ambisitös…haha. Tack!

 5. Linda Mpili skriver:

  Nu har jag skummat igenom hela bloggen. Fantastiskt!! Och vilken utveckling du gjort! Måste absolut testa chipskakor och fattiga/feta chokladriddare. Och massor av andra chokladgrejer!!

 6. Mattias skriver:

  haha…vad kul! Jäklar vilket jobb att kolla igenom allt här. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>