Bake My Day ute bland folk…

När jag inte gömmer mig bakom en datorskärm eller värmer mig vid ugnen, så går jag ut. Om inte för att köpa saker att skriva om på datorn eller värma i ugnen, så för att göra andra roliga saker. Som att gå på workshop och baka flotta desserter som skulle imponera på kungen om han bara kunde tala för sig.

Igår var det workshop hos Electrolux med oraklet Johan Sandelin som är chefskonditor på Vete-Katten. Han var supertrevlig och ser minst sagt nöjd ut på bilden ovan. Vi gjorde en ”Ilê flottante”, små fluffiga maränger som simmade runt bland rabarberkompott och vaniljsås.

Men först lite proviant! (och anledning för mig att visa bilderna som Simon Hellsten tog). Det var rödning (tror jag) och nån gukkamukka som smakade fantastiskt, samt en potatiscreme med löjrum som gärna får ersätta min havregrynsgröt på morgnarna.

Här är jag in action och spritsar ut mandelsticksen som serverades till. Det här var den enda bilden som jag inte såg galen ut på, eller log. Folk får inte tro att jag har kul hela tiden, jag är en seriös kreatör med fåror i ansiktet och valkar på händerna!

Här är de små marängerna som spritsades i små skålar och sedan ångades i ugnen. Om man inte har en monsterugn så kan man göra på det klassiska sättet och låta dem sjuda i mjölk. Jag ska faktiskt göra det nån gång, blev lite inspirerad, så håll ut! Recept kommer!
Till höger är de karamelliserad lyxnötterna som marängerna rullades i. Superdupergröna pistagenötter och galet goda überdyra mandlar.

Sådär ja. Det var inte så svårt som det såg ut, faktiskt. Nu var vi 8 pers som hjälpte till så jag kanske säger annorlunda när svärmor är på besök och jag gråter i skafferiet.

Imorgon åker jag till London!!! Yeeeey! Men jag lovar att lägga upp ett inlägg på lördag om min kärlek till gammal Hollywoodglamour samt recept på Marlene Dietrich chokladkaka! ;)

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Bake My Day ute bland folk…

  1. esters hörna skriver:

    Åh, vilken kanonkväll ni verkar ha haft! Jag skulle ha varit med om det inte vore för att det krockade med jobb. Ha så kul i London och fika mycket! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>