Bake my day i rampljuset ;)

Några av er såg kanske ”Jakten på lyckan” i SVT? Som ni säkert minns så fick jag den stora äran att baka macaroner till intervjun med den galna miljonärskan. Här ser ni mina macaroners få sekunder i rampljuset. Själv är jag en stolt pappa till guldmacaronerna som ni kan hitta här.

En av alla trevliga bloggläsare tipsade om en liten liten notis i ”Sköna hem”, där Bake my day nämns. Jag är ingen Diva, det här var helt fantastiskt. :)

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Bake my day i rampljuset ;)

 1. Maria skriver:

  Grattis!
  Såg programmet och undrade just om det inte var du som var framme med några små guldklimpar. Kul med lite uppmärksamhet.

 2. Lisa skriver:

  hihi åh så fint!:)

 3. kim skriver:

  Nytillkommen läsare som jag är vill såklart berömma din fina sida och dina fina bakverk! Fantastiskt! Inspirerande!

  Har du tid får du gärna tipsa om tårtor i det närmsta. Min dotter fyller 3 och det hade varit så roligt att göra 2 speciella tårtor till henne (och gästerna såklart). Utan mandel och nötter.

 4. Mattias skriver:

  Hm, jag bakar ju aldrig tårtor, är inte så bra på det. Plus att jag gillar om alla får små bakelser, eller galet många kakor istället. Jag är ledsen, men det finns många galet bra tårtbloggar som du kan kolla in. :)

 5. Eva skriver:

  Ang. Sköna Hem -Kul att du fick tag i den, man vet ju aldrig när man prenumererar , ibland dimper den ju ner innan den nått butikerna .
  Verkligen Kul Mattias , så glad för din skull !
  Varma kramen Eva

 6. Li skriver:

  Du är verkligen duktig!
  Jag kämpr på med mina macarons, dom blir bra varannan gång känns det som. Gjorde hjärtformade förra veckan, till Alla hjärtans dag, dom blev bra! :)
  Hur gör du för att få dina så runda och fina?

 7. Mattias skriver:

  Jag har köpt silpat-plattor. Tjocka silikonmattor istället för bakplåtspapper. De veckar inte sig som bakplåtspapper så att macaronerna rinner ut ojämn, utan håller dem runda och fina. :)

 8. Li skriver:

  Kör också silpat :) Jag får exprimentera vidare ;)

 9. Louise skriver:

  haha

  Vad roligt att dina bakverk fick vara med på tv igen! Klubb, vernissager, fester, invigningar, radio, tv och tidning alltså… finns det gränser? de har ju till och med varit på Rosenbad – tårta dessutom!!

  Jag såg just den scenen ur programmet, men missade kakan, konstigt nog (båda delarna), var nog för upptagen med att förundras och provoceras av möbler, blommor, ljusstakar, tekanna, och framförallt den gigantiska honungsburken med smörkniv i, i bakgrunden.

 10. Jonas Norén skriver:

  Heja Mattias, bra jobbat :)

 11. BakLeffe skriver:

  Jag såg en del av programmet men missade typiskt nog just denna scen. Grattis! Och tack för din finfina instruktion för hur man gör macaroons, jag gjorde mina första i lördags och de blev alldeles fantastiska :D

  Har du nånsin frusit ner några eller går alla åt direkt? Jag har stoppat några i frysen, ofyllda förstås, för att ta fram vid senare behov men jag räknar med att baka en omgång till innan dotterns 6-årskalas om en månad. Hon beställde genast såna här till dess!

  Jag använde vanligt bakplåtspapper för jag hade inget lyxigt i silikon, men de blev fina ändå. Jag var lite orolig för att de skulle fastna som du skrivit, men jag lossade dem direkt efter gräddningen med en tunn stekspade och då var det inga problem :)

 12. Mattias skriver:

  Tack Jonas! :)

 13. Mattias skriver:

  Jepp, jag har två omgångar i frysen just nu. Min svärmor frös in macaroner med mintchokladfyllning och tog fram dem tre månader senare. Tanterna blev lika imponerade även då!

  Jo, jag har inte haft problem heller med att de fastnar, men det känns bra med lyx. :) Plus att silikonmattan inte veckar sig så att de blir jämna varje gång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>