Baka bröst för Bröstcancerfonden!


Alla bakfantaster verkar baka rosa bakverk hela oktober – hurray för Bröstcancermånaden! Jag tycker det är jättebra, även om många kritiserar alla ”rosa” varor som marknadsförs till förmån för cancersjuka med motiveringen att det bara är kommersiellt dravel. Isch pisch! Jag köper gärna en rosa vattenkanna och rosa mjölk så länge pengarna går till bra saker!
Jag bakade i alla fall bröst! Jag är ju inte helt oäven i ämnet då jag både gjort Littorin-pattar och Miss Inga-tuttar. Dessa var dock de godaste och mest välbehövda!


Jag är sådär lagom bevandrad i bröstdjungeln, men det jag hört är att bröst är lite som snöflingor – inget bröst är det andra likt. Med det i bakhuvudet kluttade jag ut fyllningen lite varierat på cupcakesen. Btw. Fyllningen är min favoritsnabbis: Dr Oetkers ”Tårtfyllning”, blandat med vispad grädde och smultronessence! Receptet på cupcaken hittar ni här.


Sedan täckte jag allt med en bladning av lika delar rosafärgad marsipan och sugarpaste. Sååå mycket godare än ”bara” sugarpaste.


Glöm inte mörkrosa bröstvårtor! ;)


Några är stora, andra är små. Några är platta, andra hängiga. Visa gosiga och mjuka, andra söta och släta. Här finns bröst för alla smaker!

Stöd Bröstcancerfonden!

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Baka bröst för Bröstcancerfonden!

 1. Härliga bröstcupcake!
  Ett bra sätt att påminna alla om Rosabandet-kampanjen som pågår under oktober.

 2. Louise skriver:

  Hej Mattias!

  VIlka fina tuttar! Du verkar ju ha koll! Vad ahr hänt med alla dina gamla recept, är de borta?

  Nu behöver jag hjäp inför farsdag! Vad ska man hitta på? Tårta, kaka, småkakor, etc Ingen gräddtårta för det gillar inte mannen. Lustig jävel på det viset.

  //Louise -hembakaren

 3. Mattias skriver:

  Råkade radera allt…sen ville jag göra något nytt. =)

  Hm, jag har också börjat fundera på det. Jag bakar nästan aldrig tårtor eftersom det är jobbigt, så en liten bakelse kanske är på sin plats? Men jag tänkte publicera lite tips under första veckan i november (fars dag är den 14e), så då har jag tid på mig att fundera. =)

 4. eva skriver:

  Vilka ljuvliga små tuttar……
  Fars-Dag bakelse …måste väl bli en slips ;)

  Ps. Har du spritsat på italiensk maräng nån gång på cupcake o sedan bränt
  av med en brule brännare …. ??? Lite sugen på att testa.
  Tack för ännu fler bak-tips

 5. Mattias skriver:

  Åh, nej, det har jag inte! Jag har gjort citronmarägpaj, så det kan man ju vidareutveckla till en cupcake =)

  Hm, återkommer så fort jag testat!

 6. Jill skriver:

  Hej,
  Fina cupcakes, men din länk där det står Bröstcancerfonden går till Cancerfonden, och inte http://www.brostcancerfonden.se .

  Många bra tips du har!

 7. Bad Bake Day skriver:

  Jag trodde du inte gillade cupcakes? Upptäckt det fantastiska med de nu ;) ?

  Fick du något svar på hur man undviken den blanka ytan på SP? Och vet du varför helvetet spricker när det torkat ibland?

 8. Lisa skriver:

  hihihi vilka jättefina bröstcupcakes och jag skulle mer än gärna köpa rosa bandet saker, men har inte sett så mkt där jag bor, borde köpa en ny rosa bandet i alla fall. ifall den inte sitter kvar på en utav mina vinterjackor. hoppas det i alla fall haha. hoppas du hade en fin måndag och jag är glad över att jag hittat en så mysig bakblogg och ska du nån gång svara på mina kommentarer om du får för dig det. så kan du få svara i min blogg. för jag orkar typ aldrig gå tillbaka att läsa om någon svarar i sin bloggeliblogg.

 9. Mattias skriver:

  Tack, I fix!

 10. Mirjam skriver:

  Vilka fina tuttar!

 11. Lisa skriver:

  sv: haha, äh, man behöver inte köpa rosa bandet, räcker ju med att du bakade bröstcupcakes hihihi.

 12. Vad kul! Mycket fina bröst :P

 13. Helena skriver:

  underbara bröst! jag gillar att alla är olika, precis som i verkliga livet!

 14. johanna skriver:

  Hej! Jag är en ny läsare och har inte hunnit gå igenom allt ännu. Men hur gör man sugarpaste? Eller köper man det fördigt…?

 15. Mattias skriver:

  Jag köper min färdig här: http://www.squires-shop.com/ibf/index.php?p=home , för den är hyfsat billig. Det finns ”figurmassa” på Panduro som jag faktiskt använder nu, den funkar också bra =)

  Och ja, det går att göra egen sugarpaste men jag har aldrig provat. Det blir mitt nästa projekt! =)

 16. Pingback: Lördagslänkar « söta saker

 17. Ett ord: Underbara!!!

 18. Anna skriver:

  Åh så fint. Gillar att du plockat fram det unika.

 19. Bookmarked, I love your blog! :)

 20. Gift idea skriver:

  I love your site. It has been a real help for me as I deal with this subject. Thanks a lot.

 21. Mattias skriver:

  Thanks! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>