Ätbara kottar till glöggen!

Juleeen är hääär! Jag försöker alltid komma på något snaskigt att servera till glöggen, mandlar och russin känns sådär lagom sexigt när det finns så mycket annat att mixa ihop. Det var då jag kom på de här kottarna – Små cheeseballs klädda i pepparkakor. Lagom stora, mer än lagom snygga och de lär locka stående ovationer hos släkten.

Börja med pepparkakorna. Jag körde på färdig pepparkaksdeg och tog ut små ”blad” med mitt mini-kakmått. Tänk på att de bara ska bakas i någon minut.

Jag mixade grönmögelost och philadelphiaost till en gojsig smet som jag sedan rullade till små kottar.

Jag snodde granbarr från min och Jonas gran, men ni ska självklart använda några kvistar timjan (Hemköp hade slut på dem).

Klä ostbollarna med pepparkaksbladen och voila! Små grönmögelostskottar.

Seriöst, är inte det här det sötaste, samtidigt läckraste glöggtillbehören ever?

Det här inlägget postades i Jul. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ätbara kottar till glöggen!

 1. Linda skriver:

  Helt underbara! Har inte sett nåt liknande förut. Gott verkar de dessutom vara… ska se om jag inte hinner med några sånna innan fredag…

 2. Anna skriver:

  åh…. jag satt själv och funderade över saker man kunde göra med kottar! Funderade på något stickat, men det där såg mycket roligare ut!

 3. Mattias skriver:

  Åh, sticka! Med paljetter!!! :)

 4. Inger skriver:

  Helt fantastiska! Jag hittade din blogg av en slump och det är jag glad för! Jag har suttit och storlett åt dina fantastiska skapelser!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>