Äppelbakelser med äpple och ros…av äpple…

Efter två dagar budgetfullmäktige hade vi en grandios sommaravslutning för Moderaterna i landstinget. Jag ville såklart välsigna tillställningen med något lite speciellt och bakade en hel blombukett. Äppelbakelser dekorerade med…äppelrosor. Ja! Jag slog volter när jag kom på den här idén!

Grunden är en vanlig rulltårta som jag färgade rosa och fyllde med äppelmos. Jag delar inte med mig av något recept eftersom det jag använde (Sju sorters kakor), misslyckades. Kakan fastnade i bakplåtspappret och jag fällde en tår. Men men, gott blev det i alla fall.

Sedan tog jag och kärnade ur röda och gröna äpplen och skivade tunt tunt på min mandolin.
Jag kokade en enkel sockerlag (2 msk strösocker per dl vatten) som jag färgade grön, respektive röd. Sedan lät jag äppelskivorna sjuda någon minut tills de blev mjuka och sedan fick de rinna av på handduk.

Att sedan rulla ihop dem till rosor respektive skära blad var galet enkelt. Alltså, enklare än jag trodde. Jag menar, ingen ros är ju perfekt.

Äppelbakelse deluxe. Jag kommer definitivt att experimentera vidare med karamelliserade äppelskivor…och annan frukt!

Och jaaa, det är galet gott och skönt att slippa sliskig sugarpaste. Sebastien Boudet bråkar med alla som inte har rent mjöl i påsen och jag bråkar med alla som skändar bakverk med sugarpaste ;)

 

Just ja, Glad midsommar på er!!!

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Äppelbakelser med äpple och ros…av äpple…

 1. Kim skriver:

  Röda rosor hos moderaterna, jahaja ;)

  Mycket tjusigt, och innovativt! Kanske ska man ta och köpa sig en mandolin..?

 2. lisa skriver:

  mmmmm ser sjukt gott ut! glad midsommar på dig med :)

 3. Mattias skriver:

  :)

 4. Mattias skriver:

  De är rosa! ;)
  Ja, en mandolin är faktiskt väldigt kul att äga, man glömmer bort hur mycket man kan använda den till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>