Anledningen till att jag är världens bästa sambo: Chipskakor!

Jag kan diska varje dag, dammsuga bakom soffan och sortera tvätten, men det som gör mig till världens bästa sambo (i Jonas ögon, och inte i någon sunt funtad människa), är dessa chipskakor.
Okej, låt mig förklara:

Jonas ääääälskar chips. Förmodligen mer än vad han älskar mig och filmer med Nicole Kidman. Jag älskar också chips men eftersom Gud har straffat mig för min homosexualitet genom att ge mig världens sämsta förbränning, så kan jag bara unna mig det någon gång ibland. Dock är kombinationen av Sour cream & onion-chips och Marabou mjölkchoklad oslagbar. OSLAGBAR! Jag och min syster gjorde ibland mjölkchokladdipp att doppa chipsen i, så gott är det!

Och för er som undrar så jaa, det är bara OLW:s chips som duger. ;)

Och nu till receptet. Det bästa med de här kakorna är att man inte behövde låta degen vila i kylen eller något sådant, bara att rulla till bollar, trycka till och baka ut. Jag tryckte till dem med en gaffel för att de skulle se ”räfflade” ut. :)

Chipskakor

225 gram smör
1,25 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2,5 dl krossade Sour cream & onion-chips (jag krossade dem i en mortel)
ev. 0,5 msk Sour Cream & Onion-krydda (Köpte min från Borgeby Kryddor)

Vispa smör och strösocker krämigt. Rör ner vetemjöl, chips och eventuell krydda. Nyp ihop till en smidig deg. Rulla små bollar och lägg på en plåt. Tryck till dem med en gaffel och grädda i 175 grader i 12 minuter. Låt svalna och lägg ihop två och två med mjölkchokladfyllning emellan. De flyter inte ut så du kan lägga dem ganska tätt.

Mjölkchokladfyllning

Jag blandade mjölkchoklad med mörk choklad för att det inte skulle bli fööör sött.

100 gram marabou mjölkchoklad
100 gram mörk choklad
1,5 dl vispgrädde

Hacka chokladen fint. Koka upp grädden. Ta kastrullen från plattan och rör ner den hackade chokladen. När du har fått en härligt glansig chokladkräm häller du över den i en skål, sätter plastfolie över och låter den stå i rumstemperatur tills den har fått rätt konsistens.

Och här är min ”åh-jag-såg-inte-din-jättestora-kamera-jag-som-precis-skulle-äta-en-fabulös-chipskaka”.

Det här inlägget postades i Småkakor, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

40 kommentarer till Anledningen till att jag är världens bästa sambo: Chipskakor!

 1. Elin skriver:

  Underbart recept. Underbart inlägg. Underbar blogg (som alltid).

 2. Vilket spännande recept, ska definitivt testas! Har du testat chips med vaniljglass? gudomligt gott!

 3. Paolo skriver:

  guud va gott,,,,, kan du inte va min sambo istället,,,,,

 4. Maria skriver:

  Måste bara skriva och tacka för London tipsen! Var himla taggade inför Hummingbird men blev lite besviken då de inte alls hade de underbara bakelserna du visat på bild, vi bestämde oss för att skippa muffinsen och lite ledsen gick jag ut, men som tur var kastade jag ett öga åt höger och såg att det var ju det fiket ni hade varit på! Visste precis vilken bakelse vi skulle prova och jag håller med om att den med plommon var fin! MEN om du vill prova något liknande på lite närmare håll, ska du ta med sambon till den lilla mysiga byn Norberg i Västmanland och gå på Elsa Andersson Konditori. Där ska du beställa deras gammladags Napoleonbakelse, den är fantastisk! Härlig blogg!!

 5. Josefine skriver:

  JAA!!! Sourcream + mjölkchoklad. Det är smaker som gifter sig. På riktigt. Perfekt med salt och sött. MÅSTE därför testa det här kakreceptet. Herre gud. Geni!

 6. Lisa skriver:

  fina du! gott med chipskakor :D

 7. Mattias skriver:

  haha….jaaaa, vi gick ju till fel!!! haha. Tacka herren att jag gick till ett annat Hummingbird dagen efter. Min svärmor har också tipsat om Elsas konditori, ska faktiskt dit i sommar! Tack! :)

 8. Mattias skriver:

  Jag ska fundera på det! haha

 9. Mattias skriver:

  Neee, det har jag inte testat? Bara pommes och vaniljglass! ;)

 10. anna skriver:

  Nä men vilket roligt recept! Önskar du kunde bo i mitt skafferi :-) , men å andra sidan hade jag nog inte gjort annat än att smaska på underbara och roliga bakverk dagarna i enda.
  Ska till paris om 1 vecka, ska försöka att inte stoppa i mig så mycket onyttigt ;-) med tanke på att jag ska vara där i 1 vecka, ska försöka………….

  /ANNA

 11. Mattias skriver:

  Åh, då måste du kolla in några av mina favoriter!

  http://bakemyday.se/?p=1909
  http://bakemyday.se/?p=1935
  http://bakemyday.se/?p=2680

 12. anna skriver:

  Tack Mattias för alla tips, ska printa kartor hela kvällen…..åh herre gud vad jag kommer att äta, blir träning non stop när jag kommer hem :-) Ska ha barnen med mig och mannen och de kommer att få gå på socker detox när vi kommer tillbaka :-)

  /Anna

 13. Mattias skriver:

  haha…förstår precis vad du menar. Jag brukar ligga och skaka i sängen i tre dagar. Sockerchock när den är som bäst. :)

 14. Stephanie skriver:

  Ååååh, du är så finulig och rolig. Vill berömma dig för en fantastisk blogg :) Kikar in minst varje dag och kollar om du har nya påhitt!

 15. Sofie skriver:

  Men åh vad du är härlig Mattias! Jag har följt dig ett tag nu och blir alltid glad när jag läser din blogg. Sådana här goda och fyndiga inlägg ”really make my day”!
  Kram på dig!

 16. Kaksmulan skriver:

  Ja det låter ju helt galet men å andra sidan så gillar jag ju lökringar med mjukglass (måste testas om ni inte gjort det!) detta är ju lite samma grej så, ja varför inte. Måste nog testa ;)

 17. Mattias skriver:

  ÅÅåååh, lökringar med glass låter ju bara för bra!

 18. Vardaxlyx skriver:

  Hahaha detta recept måste jag bara få låna =)
  dock byter jag ut chipsen till grill. Me LOVE chips och denna combo måste ju bara testas!
  Jag vill även tacka dig för en inspirerande blogg!
  Kramar i massor så syns vi imorgon ;-)

 19. Emilia skriver:

  Sourcream & onion chips är ju det bästa som finns! Men som kakor? Med choklad emellan? Lite skeptisk är jag nog allt. Men ok, det får nog bli ett försök en dag :)

 20. Maria skriver:

  Å herrejesus!! Gi meg styrke.

 21. Mattias skriver:

  Alltså…min sambo åt upp alla på ca 30 minuter. Han är iof. lite brutal när det gäller chips, men så länge han är nöjd så…haha.

 22. esters hörna skriver:

  Det låter faktiskt.. äckligt. Men just därför så måste jag prova att göra dem. Och dippa chips i choklad var ett annat hett tips som jag måste prova så fort våran ”nyttiga månad” är över. :P Tack och bock för alla galna idéer!

 23. Jenny skriver:

  Man blir onekligen nyfiken! Här kanske du kan hitta
  en själsfrände till (om du inte kände till den bloggen).
  Bake on!
  Kram.

 24. Jenny skriver:

  http://smittenkitchen.com/2012/01/potato-chip-cookies/
  Jag skulle länka hit också hade jag tänkt… :)

 25. Mattias skriver:

  haha…yeey, har faktiskt aldrig läst den bloggen. Men jag är ju inte direkt först med chipskakor…däremot är jag bäst. ;)

 26. Lena skriver:

  Ääääälskar din blogg, hittade precis hit och nu kan jag inte ta mig härifrån.
  Dör en smula när jag läser om dessa chipskakor ;)

 27. m skriver:

  faktiskt inte första gången jag ser chipskakor, det finns även cookie dough dip :)

 28. Elyn aka Gaashuds flickvän skriver:

  Du är min nya idol! Mjölkchokladdipp, hur kan jag inte har kommit på det själv?!

 29. Jessica skriver:

  har du provat att göra Momofuku’s composte cookies?

 30. Mattias skriver:

  Du är inte gift med google än! haha

 31. Mattias skriver:

  Neeeee? Vad är det?

 32. Jessica skriver:

  composte cookies är vad som för mig låter som djävulens påbud. Om du provar kan du recensera det ;) . Det är särskilt det att man ska ha snacks i, chips or whatever, som gör att det låter strålande gott ;)
  Länk till recept.
  http://momofukufor2.com/2010/03/milk-bar-compost-cookie-recipe/

 33. McMangel skriver:

  Har också alltid gillat kombinationen chips och choklad, dock aldrig tänkt i dessa banor. Tack för receptet, ska genast pröva!

 34. Mattias skriver:

  hahaha…det låter verkligen barnsligt gott/äckligt!

 35. Mattias skriver:

  Gör det! Återkom med vad du tyckte!

 36. lilla S skriver:

  Då har jag och din sambo något gemensamt ;)

 37. mica skriver:

  Wow vilken kul ide! provade o baka, blev jättegott!!

 38. Matilda skriver:

  Bästa receptet jag någonsin skådat. Stick a fork in me, cause I am done. Hejdå, beach2012.

 39. Marianne Hinders skriver:

  Chipskakor!
  Nu kan ju alla få sin favorit efter sin alldeles egna chipssmak! Hela familjen kan baka!
  Stora kakkramen till dig och din supersida/Majsan

 40. Mattias skriver:

  haha…tjoohooo! Instämmer! haha

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>