ALPRO BAKE-ALONG, info och inköpslista!

Mattias1

På söndag kl. 11:00 är det dags! Då ska jag, tillsammans med Alpro, hålla i en fantastisk Bake-along! Jag kommer att befinna mig på Matlabbet i Stockholm (Mia Öhrns lokaler) och därifrån kommer vi att live-streama i en dryg halvtimme så att vi alla kan baka tillsammans. Det enda du behöver är ett kök, några ingredienser och tillgång till internet.

Sändningen kommer alltså att ske nu på söndag kl. 11:00 på följande Bambuser-kanal: http://bambuser.com/channel/Alpro
kattenSe till att ha din dator, surfplatta eller smartphone placerad på ett bra sätt i ditt kök, så att du både kan se och baka samtidigt. Under programmet kommer du att kunna ställa frågor i chattfönstret och vi ska försöka att läsa upp så många frågor som möjligt direkt i sändningen (och jag ska såklart försöka svara :) ).

För att kunna vara med och ställa frågor behöver du skapa ett Bambuser-konto. Det är superenkelt att göra, klicka bara på den här länken och följ instruktionerna. Tänk på att göra detta innan sändningen börjar. Om du bara vill titta så behöver du inget konto.

Har du frågor inför eventet så kan du alltid gå in på Alpros Facebook-sida.

Inköpslista

Här nedan följer en lista på de ingredienser som behövs på söndag. Det du inte har hemma hoppas jag att du enkelt hittar i närmsta matbutik.

2½ dl Alpro sojadryck (sötad eller osötad spelar ingen roll)
1 frp Alpro Airy & Creamy

100 g mjölkfritt margarin (finns bland vanligt smör)

4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 msk florsocker
½ dl maizena
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma, mald
1 nypa salt
½ tsk bikarbonat

1 tsk vitvinsvinäger (rödvins- eller äppelcidervinäger går också bra)
½ tsk gul karamellfärg
½ tsk svart karamellfärg (finns från Dr Oetker i många matbutiker. Annars går det att köpa på tex. Panduro)

2 dl jordgubbar, hallon och/eller blåbär (beroende på tillgång och säsong)
1 st lime
24 st hela skalade sötmandlar
46 st mandelflagor

 

ballong
Här kommer även en lista på de redskap man behöver för att kunna baka. De som har en liten * efter sig är bra att ha, men inte nödvändiga.

Arbetsyta
Spis/ugn
Kastrull
Cupcake-formar
Cupcake-plåt *
Bakplåtspapper
Stora skålar (2 st)
Små skålar (2 st)
Skärbräda
Elvisp
Ballongvisp och/eller liten visp
Slickepott
Liten pensel eller tandpetare
Kniv att hacka med
Sked att blanda med
Måttsats
Rivjärn
Sprits med rund öppning + spritspåse
Litermått *

 

Jag ser jättemycket fram emot att ses på söndag! Jäklar vad kul vi kommer att ha det!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till ALPRO BAKE-ALONG, info och inköpslista!

  1. Maria skriver:

    Hej!

    Om ett par veckor är det dags för min blivande femåring att ha kalas för några förskolekompisar. Den lilla diktatorn har beställt en hjärtformad tårta med bloooodröda (!!??) marsipanrosor på. Och så klart ställer jag upp på det. Två av kompisarna är mjölkproteinallergiker så allt bakat blir mjölkfritt. Nu undrar jag om du har testat att färga uppvispad alpro-grädde? Och i så fall – karamellfärg eller annan färg? Och kan jag sätta de blooodröda rosorna dirkt i grädden (som jag täckt tårtan med) eller kleggar dom ihop då?
    Hoppas du har testat, så slipper jag. ;-)

    Maria

  2. Pingback: ALPRO BAKE ALONG – söndag den 10 mars kl 11! | Matmammans Blogg

  3. Mattias skriver:

    Det går utmärkt att färga Alpros grädde med karamellfärg, jag har gjort det flera gånger! :)
    Hm…ja, rosorna kan ju bli lite kleggiga om de får stå länge, men det ska inte vara något problem.

  4. Maria skriver:

    Tack snälla du! För att undvika rosklegg får jag helt enkelt offra mig och snabbt äta upp det som ungarna inte orkar. :-D

    Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>