Alla mellobakverken!

 

 

Anton

Först ut var Anton Ewald…söta…söta Anton Ewald. På de första genrepen försökte jag mig på taffliga ”mikrofoner” gjorde av en glasstrut. Men det såg bara ut som…en glasstrut. Så till finalen fick jag till en mikrofon av modelleringschoklad som fylldes med Oreomousse och täcktes av oreosmulor. :)

Ellen

Sen Ellen Benediktson med sin songbird. Faktiskt som en stor ”dammsugare” täckt med choklad. Vingar av choklad och ägget av vit choklad. Inte så mycket pill som kan kan tro men herregud så fint det blev. Sprayade äggskalet med guldfärg…lite gala måste det ju vara.

Alcazar

 

Sen Alcazars discokula som i princip är en stor ”cake ball” – mixad banankaka med chokladkräm, täckt med silvermålade marsipanrutor. Nom nom.

Oscar Sia

Oscar Zia gestaltades med en gigantisk brownie som han står på huvudet i. Tänkte först ha ett gäng sprattlande bakelser, precis som hans framträdande med alla dansare. :)

Linus

Sen söta Linus Svenning som fick ett blödande hjärta att snaska på. Grunden är en mandeltartelette och sedan ett vaniljkokt päron med en enkel glaze över. Brutalt vackert. :)

Helena

Eldiga Helena Paparizou fick ett lika eldigt bakverk. Chokladbottnar, jordnötsfrosting, kanderade jordnötter och färgad karamell. Tre sådana karamelltorn gick sönder i taxin på väg dit…då stannade mitt hjärta. Men de andra höll till finalen.

Yohio

Yohio fick såklart sushi. Han var tunn som en ätpinne så tur att de är fulla av fett och kolhydrater. Hade velat se honom äta dem…med ätpinnar, men man kan inte få allt här i världen.

Sanna

Efter delfinalen sa Sanna att det bara fattades att hennes kille skulle fria…så jag ville hjälpa dem på traven. Eller som Anders skämtade under repetitionerna: Det är lite mer…I do…än undo. ;)

Panetoz

Vi glömde ta en fulländad Panetoz-bakelse, grrr. Men det var en apelsin fylld med mjölkchokladkräm och mangomousse. Sedan snurrades den ihop och toppades med en blå mördegsfjäril.

Ace Wilder

Ace Wilder fick en glittrande guldtacka av choklad…fylld med praliner. Har tyvärr ingen bild på guldtackan, meeen meeen.

 

16325b

Och hur jag mådde efter allt? Dagen efter var jag ett ras. Det är så märkligt hur mycket press som kan byggas upp trots att man inte märker av det. Men det var en helt absurd upplevelse och skitkul grej att få vara med om. Jag hade fått en flaska Voga, mousserat vin,  som låg på kylning och som jag och min sambo firade med dagen efter. Sen blev det jobb igen, men nu sitter jag med en flaska Voga till i väskan på väg ner till Malmö för att fira med min faster. Och imorgon åker jag till Gran Canaria på en hääärlig semester. :D

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>