Alla hjärtans dag-makroner och Mia Öhrn-irritation

Alla hjärtans dag imorgon och jag blev precis klar med en stor beställning ”Alla hjärtans dag”-makroner. Tre våningar med blommor och hjärtan. Smörkräm med vaniljsmak. Söta så man trillar av pinnen.

Jag körde mitt gamla vanliga recept, men en kombination av att jag läst Mia Öhrns blogg och inte ville väcka Jonas, så tog jag fram mandelkvarnen istället för att mixa mandeln i mixer. Stort misstag! Mia påstår att man MÅSTE använda mandelkvarn, annars spricker makronerna. Det var det märkligaste jag hört. Jag mixar alltid och inte spricker mina, däremot blev de inte alls lika blanka som de brukar med mandelkvarn.

Tur i oturen så passade det bra för mina romantisk brokiga hjärttårtor, men jag är fortfarande irriterad!

Mååånga makroner…har kramp i handen efter att ha tryckt ut alla hjärtan.

Nu ska jag sova, imorgon sker en snabb leverans innan jöbbet!

Det här inlägget postades i Macaroons. Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till Alla hjärtans dag-makroner och Mia Öhrn-irritation

 1. Pernilla skriver:

  haha, det var ju faktiskt lite roligt. som att makronerna skulle veta om att mandeln blivit mald i mixern istället för i mandelkvarn och spricka i ren protest ;)

 2. Malin skriver:

  sååå fina att jag hade haft svårt att äta dom… Fast dom ser fantastiskt mumsiga ut. Vem har äran att få denna ljuvliga leverans?

 3. Anne skriver:

  Eller hur, jag förstår inte heller. Jag använder alltid matberedare, och det blir alltid perfekt. (eller ja, inte alltid ,men det beror liksom inte på det.) Mandelkvarn har gett mig urusla resultat.

 4. Li skriver:

  Gud vad vackra! :)
  Jag mortlar mina mandlar, hehe ;) Säkert stort ajabja, men faktiskt så är det när jag mortlat dom som mina macarons lyckats :S

 5. katarina skriver:

  vad jobbar du med egentligen? kanske borde bli konditor istället …:)
  grym ju!!

 6. Vilken underbart fin sida du har! Här kan man titta in och hämta massor av inspiration =)

  Kram
  //Nellie

 7. Mattias skriver:

  haha…jag har det otippade jobbet som politisk sekreterare på Moderaterna.
  Nja, vet inte, verkar så slitigt att vara konditor. Vill kunna göra mina egna grejer och inte tvingas pumpa ut 5000000 vaniljbullar och biscotti varje dag. :)

 8. Mattias skriver:

  Oj, vad ambitiöst…och jobbigt?

 9. Li skriver:

  Sjukt jobbigt, men jag har ingen bra mixer ;(

 10. Cecilia skriver:

  Åh så söta! Sitter hemma med ett lite liknande projekt (inte macarons) som var tänkt till imorgon, men det var pilligare och svårare än beräknat så borde kanske satsat på annat. De här tex, men de var säkert inte lätta de heller.

 11. Nenne skriver:

  Hej Mattias!

  Nu har jag varit inne och läst på din sida varje dag i över ett halvår och varje gång förbluffar och insprirerar du mig mer än du kan ana. Du har en underbar blogg som gör att man gillar dig från första stund! Alla dessa hitte på som ditt huvud verkar fullt av är njutbart och en fröjd för ögat.

  Att man själv ställer sig och maler mandlar och lägger fram ägg mitt i natten för att kunna baka dessa ljuvlga bakverk dagen därpå – jag tror du vet vilka- trodde man inte skulle vara hänt för nåt år sedan även om jag älskar att baka. Nu när mitt bröllop stundar i juni så kan man ju inte annat än att göra dina små vita macarontårtor till alla 79 gäster! Det kommer med all säkerhet bli en ordentlig utmaning och många provsmakningar för min stora familj men vad gör det…om inget annat så kommer jag krypande och bedjande till dig om det blir pannkaka av alltihop!!

  Tack för att du berikar andras liv även om det ”bara” är med bakverk – men bakat med en större själ och kärlek får man nog leta efter! =)

  Kram Nenne

 12. Mattias skriver:

  haha…klart du ska baka till bröllopet! Och jaa, om du bryter ihop och gråter blod så hör av dig!

 13. Mattias skriver:

  aaaah…visst är det jobbigt!? Jag älskar bakpanik. :)

 14. Pehrnilla skriver:

  Jisses så söta de är:)

 15. Annelie skriver:

  Men så söta! Jag tror att jag hade tagit med min hem och ställt på fina hyllan som prydnad om jag hade fått en.

  Måste testa att mixa mandlarna nästa gång för det tar ju såååån tid att mala för hand.

  Men du…. hur går det med boken? ;)

 16. Mattias skriver:

  Sådär. Såg att Mia Öhrn släpper en bok med macaroner….grrrr…haha.

 17. sana skriver:

  Underbart! så fina och riktigt grymt ide’

 18. Malin skriver:

  Jag skrev ett ”jag är frälst” mail till dig idag, och jag kan bara säga att du är helt ortolig!

  Jag får ett fånigt leende på läpparna av att dessa små söta raringar!

  Återkom gärna med svar på min beställnings-fråga.

 19. Mattias skriver:

  haha…tack! Jaa, såg det, ska svara genast!

 20. Sofia skriver:

  Macaroons som är ihoplagda med fyllning, hur förvarar du dom och hur länge ”håller dom”??

  Kanonsöta tårtor!

 21. Ida-Comicbakery skriver:

  Vansinnigt snygga! Har själv heller aldrig varit med om att mixad mandel får macaronerna att spricka :o

 22. Malin skriver:

  Nu tycker jag att du får baka mer makroner med unika fyllningar!

 23. Mattias skriver:

  Absolut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>