Alla experiment blir inte lyckade…men goda… ;)

chokladkaka1kaka

Jag hade en idé om att baka en kladdkaka och sedan gröpa ut små hål att fylla med chokladsås, så att varje bit kladdkaka belönade gästen med en liten pöl chokladsås och gjorde de ännu gladare. Idén funkade fint, men det såg inte tipptopp ut. Well well, ni kan ju utveckla vidare idén och göra det ännu bättre! :) Här kommer i alla fall receptet.

 

 

 

Kladdkaka med belönande chokladpölar

200 g smör
2 ägg
2 dl farinsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl kakao

Chokladsås
1 msk smör
2 msk kakao
1 msk sirap
3 msk strösocker
1 dl vispgrädde

Kladdkaka. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en springform, 20-24 cm i diameter. Smält smöret. Vispa ihop ägg och farinsocker i en bunke. Blanda ner smöret. Sikta ner vetemjöl, bakpulver och kakao i smeten och blanda väl. Häll ner smeten i formen och grädda i 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.

Chokladsås. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner kakao, sirap, strösocker och vispgrädde. Låt allt bubbla på i ca 1o minuter. Ta kastrullen från plattan och låt svalna något. Gör små gropar i kladdkakan med hjälp av en tesked och fyll sedan dem med chokladsåsen. Voila!

chokladkaka2

Min kaka fastnade i formen så jag försökte täcka allt med kakao först…men ja…det såg bara ännu mer ojämnt ut. Men ja, som sagt, ruskigt gott. :)

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Alla experiment blir inte lyckade…men goda… ;)

  1. Linda Mpili skriver:

    Den är snygg och fyfan vilken god idé!! älska namnet också haha

  2. Nilla skriver:

    Cool idé! Man kanske kunde göra ett tärningstema med hålen, och mindre kladdkakor i olika smaker?

  3. Mattias skriver:

    Åååååh, nu är du något på spåret Nilla! :)

  4. Carina skriver:

    Ser toppen ut! Kan man inte ha ett lager ovanpå, ytterligare kaka eller annat så blir fet chokladsås som en lavabomb inne i! Dock kanske lite problem med hur man skär men det får bli en överraskning!

  5. Jennie skriver:

    Jag tycker du ska experimentera lite med LCHF kakor och delikatesser, fast isåfall utan soja/mandel/kokos/nötmjöl! Gärna med sesammjöl eller om du hittar något annat alternativ. Skulle behöva lite hjälp!

  6. Mattias skriver:

    Åååh, smart idé Carina! Det tänkte jag inte på! :)

  7. Mattias skriver:

    Mjaaaaaaooeee…får se. :)

  8. Frida skriver:

    Ser totalt himmelskt ut! Chokladpölar… vilken underbar ljuvlig himmelsk ond idé!

  9. Helena skriver:

    Lite samma idé som sjuhålskaka, fast med fastare choklad…
    7-hålskakan :

    Kakan :

    3 ägg
    3 dl socker
    3 dl mjöl
    2 tsk bakpulver
    0.5 dl hett vatten

    Vispa ägg och socker pösigt och blanda ihop med det andra.
    Häll i smord form och grädda i 175 grader ca 40 min.

    Glasyren :

    125 g smör
    0.5 dl råsocker
    3 msk vaniljsocker
    2 msk kakao
    2 dl grädde

    Koka ihop glasyren i ca 10 min…

    När kakan är gräddad gör 7 hål i den ( jag gör mååånga mer…) och häll glasyren över allt. Ställ kallt en stund innan servering…och servera gärna med lite vispgrädde ! MUMS !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>