2 glada saker och 1 revolt

Första glada grejen är att jag är med i senaste och första numret av ”Amelia Vår”. De presenterar trendkakor. Söta saker och hon bruden från ”Sveriges mästerkock” är med. Mina bilder blev kanske inte kalassnygga men jag är glad att jag i alla fall bidrog med något nytt och roligt. Jag är ju som ni vet småbitter på att det alltid är samma gamla kakor som går på repeat i tidningar och bakböcker. Köp tidningen, jag är inte 40+ men tyckte att den var riktigt trevlig. ;)

Den andra grejen som jag helt glömde bort är att jag var med i ”Studio Sollentuna”, Sollentunas lokal-tv. Det var inför schlagern och jag presenterade mina kakchips. Riktigt kul, Thomas Ardenfors är lika smörig som mina bakverk, men det vet han om. ;)

 

Revolt

Jag försöker att uppdatera var tredje dag. Tidigare gjorde jag det varannan dag men jag hinner inte med, har för många sidoprojekt som gör att min hjärna snart kokar över. :) Ni får även vänta med recept till lördag, men då jäklar blir det bra! Jag har en baksvacka eftersom jag är så bitter på allt. Jag är trött på att det alltid är samma personer som syns, hörs och får representera bakbranschen. Jag är trött på alla cupcakes, sockerkakor, syltkakor och annat som är tråkigt som våt cement. Kakorna är goda, jag förstår bara inte nyhetsvärdet i att presentera samma recept som vi sett forever. Jaja, snart finner jag styrka i denna bitterhet och bakar ännu galnare kakor.

Ni borde göra samma sak! Gör revolt mot det vanliga och klassiska och hitta på lite roliga saker. Och inga cupcakes med sockerblommor! Skicka en länk till mig om ni gjort något utöver det vanliga så lovar jag att lägga upp det på bloggen!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

31 kommentarer till 2 glada saker och 1 revolt

 1. Ester bakar skriver:

  Först vill jag bara säga att din blogg är helt underbar, du har en gåva för att skriva – det är underhållande och man fastnar direkt!

  Nu undrar jag vad du klassar som ”något utöver det vanliga”, men jag gör ett försök. Här är något ätbart och något jag i alla fall inte sett överallt: http://esterbakar.blogspot.com/2011/02/varm-choklad-pa-pinne.html

  och här är något icke-ätbart, men som innehåller ätbara ingredienser: http://esterbakar.blogspot.com/2011/02/hemmagjord-body-scrub.html

  Ha en fin kväll! Kram från Ester

 2. Skall genast köpa den tidningen, bara för att du är med, annars hade jag nog aldrig haft en tanke på att köpa den :-)

 3. Mattias skriver:

  Tack! Vad snällt.

  Varm choklad på en pinne är fantastiskt! Blev det gott? Alltså, godare än typ kakao och socker? :)

 4. Mattias skriver:

  haha…tack Linda!

 5. Pernilla skriver:

  fan, vad härligt med en bitter bakbloggare! alla är så himla söta och gulliga och joyful joyful life med sugarpastemakefakebakecake och allt är så himla BRA hela tiden. tack för att du är mänsklig! (bitter är mänsklig för mig, jag älskar bittra människor.)

 6. Lisa skriver:

  det har jag sett!:) hihi. läste den på bibblan och bara där är du :)

 7. Mattias skriver:

  Bra jobbat Lisa! :)

 8. Thomas skriver:

  Redaktionen och jag vill ha dig som gäst många fler gånger. Du gjorde en suverän insats. Och inslaget du skriver om blev precis så smörigt som jag vill ha det… :-)

 9. bakingnewstoyou skriver:

  Reta upp dig du bara på mina klassiska syltkakor… Vissa måste ju hålla hårt i gammalmodigheter då det finns personer som lägger snippor på tårtor ;) Tack för inspirationen nu skall det bakas klassiker en lååååång tid fram över.

 10. Eva skriver:

  Ska direkt iväg o köpa tidningen , och de är INTE för att Bruden i Sv mästerkock är med ,utan för att de är den mera ödmjuke Mattias som regerar :) ;);););)

 11. Ester bakar skriver:

  Svar: Ja, det blev gott och godare än kakao och socker tycker jag! :) Fint grej att ge bort också.

 12. Nenne skriver:

  Bryt ihop och kom igen! Snart kommer även våren till Sverige får vi väl hoppas och med den även kreativiteten.

  Fortsätt med din härliga stil så löser sig allt! Ser fram emot innovativa recept.

  Kram Nenne

 13. Siw Sjöström skriver:

  Kan man vara något mer än stolt? Så bra du gjorde dig ” live ”? Tänk att jag är mor till denna ” påg ”. Även X – tra pappan är mer än stolt!!

 14. ellen skriver:

  håller med! innerligt trött på cupcakes och sugarpaste…
  du kanske kan pröva att återskapa dina parisiska favvobakverk? :D

  stooor kram!

 15. Mattias skriver:

  Working on it! :)

 16. Pehrnilla skriver:

  Underbart:) Allt du gör är underbart:)
  Jag gillar att göra sugar cookies sen om det är så där revolterande vet jag inte;)
  Barnen har hjälpt till här: http://kakmonstren.blogspot.com/2011/04/vi-gjorde-nagra-lamm.html
  Finns fler under fliken dekorerade kakor.

  Pehrnilla

 17. Mattias skriver:

  Jag var inne på din blogg precis innan du kommenterade. Jättefina, jag blir imponerad av alla som klarar av att jobba med kristyr. :)

 18. Sussie skriver:

  http://www.slundkvist.se/2011/04/03/dodens-goda-2516004

  Vet inte om praliner är något som många gör, men jag har bara sett ett fåtal iallafall! Och det är grymt roligt!

  Keep up the good work!

 19. Mattias skriver:

  Det är sant! Inte alls många som pillar praliner, skumt. Jag har själv aldrig gjort det, men det är minsann den bästa gå bort-presenten. Är det svårt?

 20. Sussie skriver:

  Det är superlätt! Åtminstone när man har en form! ;) Det blir mycket choklad i köket, men det är det värt!

 21. Sussie skriver:

  Vet en till tjej som gör det, hon har hållit på mycket längre än mig. sockerblomman.blogspot.com

 22. Mattias skriver:

  Jag skriver upp praliner på to-do-listan. Tack för inspirationen!

 23. Malin skriver:

  Åh tack för bitterheten! Jag lackar också ur ganska ofta på alla pasteller och gulliga tjejer och ”så fina”-kommentarer. Bara för att jag råkar vara tjej och ung och bakar (blond dessutom, hujedamej) så vill jag inte förpassas till det facket. Det är så ont om resonerande och konstruktiva människor inom det här lilla skrået vi valt.
  Sen är jag själv vad jag brukar kalla kakkonservativ, alltså att en budapestbakelse ska vara fylld av grädde och mandariner och inget annat. Men det tycker jag inte behöver betyda att bakverken ska vara klassiska och tråkiga. Utan att man gärna får experimentera utanför de ramar som finns, men varför ändra på något gammalt bara för sakens skull? Då hittar jag hellre på något som är nytt på fler sätt än bara ett.
  Men mycket hellre fokus på smaker än på dekoration – alla dessa sockerpastabloggar gör mig tokig. Aaaarrhhggg. Ungefär så.

 24. Nilli skriver:

  Inte särskillt nyskapande, men såg dina miniprinsess och ville visa mina minigrodbakelser jag gjorde på min senaste födelsedag. Kalasgästerna var väldigt förtjusta i min kakbuffé med 10 olika sorter, både klassiker och ”trendigare” varianter alla i miniformat!
  http://i53.photobucket.com/albums/g58/ufohelena/176539_10150101777606689_685291688_6744641_2161123_o.jpg

  Det mest revolterande jag kan komma på är mitt pepparkakshus (tempel) som jag gjorde förra våren.
  http://www.facebook.com/album.php?aid=242918&id=596666686&l=475378484e
  Varför ska pepparkakshus bara vara till jul?! Funderar på att ge mig på ett nytt projekt då jag har massor med deg kvar sen i julas! ;)

 25. Mattias skriver:

  Herregud så galet fina! Maskerna är fantastiska och du vet att jag älskar små prylar i socker. Det här måste vi prata mer om!

 26. Mattias skriver:

  Du är galen, men like! haha…Jag har alltid velat smaka en minigroda, men aldrig gjort det. Du borde slå på dem med näven så att de ser ut som överkörda paddor. ;)

 27. Mattias skriver:

  Yeah sister!

 28. Bad Bake Day skriver:

  Jag har kärat ner mig i amerikanska girl-scout-kakor och här en den senaste i raden. De är lite som småkakor deluxe.

  http://www.badbakeday.com/2011/04/samoas.html

 29. Mattias skriver:

  Jag såg det, helt galet bra tema! Bra jobbat! :)

 30. grass skriver:

  http://www.vintageportalen.se/2009/12/julklappstips/

  kanske inte orginiella men veganska, värda att experimentera med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>